Gratis ebook bij Sculpteo

Gratis ebook downloaden

Het enige dat u hoeft te doen om het ebook van Sculpteo te downloaden is het invullen van uw naam en e-mailadres.

Het Franse bedrijf Sculpteo staat zeer hoog aangeschreven als onlinedienst voor het uploaden, optimaliseren en printen van 3d-ontwerpen. Het motto op de website van Sculpteo ‘You upload it, we 3D print it, you receive it’ vat goed samen waar het bedrijf voor staat: eenvoud en gemak. De gebruiker kan 3d-bestanden uploaden in maar liefst 26 verschillende bestandsformaten en bovendien worden bestanden die u uploadt eerst zorgvuldig gecontroleerd en gerepareerd met de eigen software die de webdienst hiervoor biedt. Daarnaast zijn de prijzen die Sculpteo hanteert zeer redelijk. U kunt zich aanmelden voor een gratis account of inloggen met uw bestaande Facebook- of Twitteraccount. Sculpteo biedt daarnaast een pro-account met extra’s zoals persoonlijke ondersteuning, kortingen bij bulk-bestellingen en promotionele acties.

Niet ieder 3d-ontwerp is geschikt voor 3d-printen
Sculpteo streeft er naar om het de gebruiker zo aangenaam mogelijk te maken. Maar een 3d-model dat er op het scherm perfect uitziet, is helaas niet altijd geschikt om er ook een 3d-object van te printen: soms gaan details uit het 3d-ontwerp verloren tijdens het printproces of zijn bepaalde onderdelen van het object bijvoorbeeld te dun om te kunnen printen, of misschien is het 3d-ontwerp niet ‘solid’ – ofwel opgebouwd uit vlakken die niet zijn te printen. Een verschijnsel dat tegenkomt bij 3d-modellen die bijvoorbeeld zijn ontworpen voor 3d-animaties of games.

Voorkomen is beter dan genezen
Veel van dergelijke zaken kunnen worden opgelost tijdens de ontwerpfase of met de controle- en reparatiesoftware van Sculpteo, maar een 3d-model kan ook problemen bevatten die pas aan het licht komen tijdens het printen van het object. Dat brengt natuurlijk teleurstelling, vertraging en onnodige kosten met zich mee. Om de gebruiker van Sculpteo te helpen heeft het bedrijf een gids uitgebracht met praktische tips. U kunt dit ebook (in pdf)  gratis downloaden door hier aan te melden.

Praktische tips en trucs
De gids van Sculpteo bevat vele tips en trucs die niet alleen nuttig zijn voor klanten van Sculpteo, maar ook eveneens voor de eigenaar van een eigen 3d-printer. Het gratis ebook leert u onder andere welke problemen u op uw pad kunt tegenkomen en hoe veelvoorkomende fouten vermeden kunnen worden. Het ebook is ingedeeld in enkele korte hoofdstukken, is zeer helder geschreven en bevat vele afbeeldingen die bijdragen aan begrip van de besproken onderwerpen. U krijgt richtlijnen die u kunt toepassen tijdens het ontwerpen van 3d-objecten. Ook de beschikbare materialen bij Sculpteo worden afzonderlijk besproken. Hierbij worden eigenschappen, voor- en nadelen en beperkingen op een rij gezet.
Tot slot komen ook de online reparatiegereedschappen van Sculpteo in deze digitale uitgave aan bod en geeft het boek tips voor gebruikers met een eigen (FDM) 3d-printer.

Download het ebook op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *